Kodin palohälytysjärjestelmä

Sector Alarm pyrkii tekemään arjesta turvallisempaa ja antaa sinulle kodin palohälytysjärjestelmään liittyviä vinkkejä.

Kotisi on linnasi, ja kotonasi on kaikki elämäsi tärkeimmät asiat – perheesi, kotieläimesi, henkilökohtaiset tavarasi ja rakkaimmat muistosi. Koti on todennäköisesti turvasatamasi. Samalla se on kuitenkin tulipalon syttymiselle tavallisin paikka. Kotihälytysjärjestelmä takaa sinulle hyvän suojauksen niin murtoja kuin tulipalojakin vastaan. Voit tehdä muutakin turvallisemman arjen hyväksi. Sector Alarm pyrkii tekemään kodista turvallisemman ja kertoo sinulle, mitä tulipaloriskejä kotisi tai kotisi yhteydessä on.

grid-42-paloturvallisuus.jpgAsuntopalojen tavallisimmat syyt liittyvät ruoanlaittoon tai kodin tulisijan sytytykseen. Yleisimpiä syitä ovat sähkölaitteiden ylikuumeneminen ja sähköviat. Irrota siksi aina esimerkiksi leivänpaahtimen tai kahvinkeittimen pistoke pistorasiasta ja sijoita televisio ja stereot huoneessa vapaasti siten, että ilma pääsee kiertämään riittävästi.

Huolimaton käytös on tavallinen tulipalon syttymissyy, ja siihen jokainen voi syyllistyä. Toisinaan valo unohtuu palamaan, yhtä usein sähkölaitteiden sammutus laiminlyödään. Kukapa ei olisi unohtanut katkaista silitysraudasta tai keittolevystä virtaa? Tai jättänyt television valmiustilaan tai astianpesukoneen käymään lähtiessään kotoa pois? Alati stressaavammaksi muuttuvassa arjessa on tärkeää, että huomioimme nämä tapaukset, jotka ovat tärkeimpiä syitä asuntopalojen syttymiselle.

Viimeaikoina puhelimien laturien ylikuumeneminen on yleistynyt. Lehdissä on ollut paljon juttuja tulipaloista, jotka ovat saaneet alkunsa matkapuhelimen laturin ylikuumenemisesta. Muista siksi aina irrottaa laturi pistorasiasta matkapuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen latauksen jälkeen. Älä jätä latureita lojumaan sohvalle, sänkyyn tai muihin paikkoihin, jotka voivat syttyä helposti tuleen.

Montako kertaa on täytetty pyykinpesukone ennen nukkumaanmenoa tai tungettu kone liian täyteen pyykkiä? Se saattaa toimia sata kertaa, mutta seuraavalla kerralla pesukone ylikuumenee ja syttyy tuleen. Muista siksi aina noudattaa valmistajan antamia suosituksia sopivista pyykkimääristä, äläkä lähde kotoa pesukoneen ollessa käynnissä.

Paloturvallisuusvinkkejä

Sector Alarm pyrkii tekemään arjesta turvallisemman ja antaa sinulle vinkkejä siitä, miten lisäät paloturvallisuutta kotonasi.

 

Laadi pelastussuunnitelma, määritä kokoontumispaikka ja tee paloharjoituksia.

Käy läpi paloturvallisuustuotteesi. Onko sinulla kotihälytysjärjestelmä, sammutin ja sammutuspeite?

Sammuta sähkölaitteet aina käytön jälkeen.

Irrota laturi pistorasiasta matkapuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen latauksen jälkeen.

Älä jätä astian- tai pyykinpesukonetta käyntiin, kun lähdet kotoa tai menet nukkumaan.

Tarkista aina, että kynttilänjalat ovat etäällä verhoista ja että niiden koristeet ovat palamattomia.

Siirrä tulenarka materiaali pois avotakan läheisyydestä.

Muista aina sulkea avotakan luukku, kun sytytät tulen.

Nuohoa savupiippu säännöllisesti, jotta kertymät lähtevät pois.

Huolehdi siitä, että sähköjärjestelmien asennuksen suorittaa aina pätevä sähkömies.

Älä kuivaa vaatteita lämpöpatterin tai sähkökiukaan päällä.

Sijoita televisio, videonauhuri ja stereot siten, että ilma pääsee kiertämään vapaasti.

Vaihda vilkkuvat loisteputket välittömästi.

Vältä johtosotkuja TV-tason takana.

Tarkista, että hehkulamppujen wattimäärä on oikea.
opas paloturvallinen koti

Opas: paloturvallinen koti

Miten teet kodistasi paloturvallisemman? Katso vinkit ja ohjeet ladattavasta oppaasta. Oppaasta löydät neudot kodin paloturvallisuusriskien pienentämiseksi sekä paloturvallisen kodin tarkistuslistan.
grid-31-sector-alarm-app.jpg

Älypistorasiat lisäävät turvallisuutta

Usein tulipalo saa alkunsa liedelle unohtuneesta astiasta, kahvinkeittimestä tai muusta sähkölaitteesta. Älypistorasioiden avulla voit varmistaa, että kaikki sähkölaitteet on sammutettu. 

grid-31-sector-alarm-app.jpg

Tee paloharjoituksia kotona

Paloharjoitukset ovat itsestään selvä asia työpaikalla tai koulussa. Silti liian harvat perheet tekevät paloharjoituksia kotonaan. Sector Alarm kehottaa perheitä järjestämään kotonaan paloharjoituksia.