« blogin etusivulle

Vietä huoleton loma – näin turvaat kotisi matkan ajaksi

6.7.2017  /  Turvallinen koti, Paloturvallisuus, Murtosuojaus, Mobiilisovellus, Matkoilla

Suojaa-kotisi-halytysjarjestelmalla.jpg

Kesä on otollista aikaa matkustella. Perheet nauttivat Suomen kesästä mökeillään tai matkustavat ulkomaille. Usein matkustelua painaa kuitenkin huoli omasta kodista, joka saattaa jäädä pitkiksikin jaksoiksi tyhjilleen.

Tällöin on hyvä pyytää naapuria tyhjentämään postilaatikko säännöllisesti, jättää eteisen valot päälle tai kutsua talonvahti paikalle ajamaan nurmikko. Jos haluaa varmistua siitä, että kotona on kaikki hyvin, kannattaa kodin hälytysjärjestelmän asennusta harkita.

Kodin suojaaminen tekee arjesta helpompaa ja huolettomampaa. Suojatuissa kohteissa on hälytystarrat ja -kyltit, jotka ennaltaehkäisevät murtotilanteita. Kylteistä näkee, että koti on kattavasti suojattu ja yhteydessä hälytyskeskukseen, joten tarvetta ylimääräisille järjestelyille ei enää ole.

Myös paloturvallisuus mietityttää pitkien poissaolojen aikana. Johdot irrotetaan seinästä ja ennen lähtöä varmistetaan, ettei mikään laite ole vahingossa jäänyt päälle. Tämä on tietenkin fiksua tehdä aina, koska mahdollisia palonlähteitä on nykyisin kodeissa paljon. Palotilanteen sattuessa, järjestelmä välittää luotettavan havainnon hälytyskeskukseen, jolloin palokunnan saa kutsuttua paikalle palon leviämisen välttämiseksi. Paloturvaa tukevat älypistorasiat, joita voi ohjata mobiilisovelluksen avulla. Niihin voi yhdistää esimerkiksi sähkölaitteita, jotka helposti unohtuvat päälle. Näin voi lisätä mielenrauhaa, koska vaikkapa kahvinkeittimen saa sovelluksen avulla pois päältä.

– Itse pidän mobiilisovelluksen älyratkaisuista. Olen yhdistänyt jalkalamppuja älypistorasioihin, jolloin voin ohjata kodin valaistusta kännykälläni. Saan valot valmiiksi päälle kotiin mentäessä ja voin kytkeä kuorisuojauksen illalla, kun perhe alkaa mennä nukkumaan. Lisäksi olen laittanut asetuksen, että jalkalamput syttyvät murtohälytyksen yhteydessä, kertoo Anssi Mäkitalo, Sector Alarmin operatiivinen johtaja.

Mobiilisovellus helpottaa elämää. Helposti unohtuu ja vaivaa tietyt asiat, kuten oven lukitseminen tai valojen päälle jättäminen. Jos järjestelmä on unohtunut pois päältä, voi sen aktivoida vaikka mökkilaiturilta käsin. Toisaalta jos vaihtelun vuoksi käyttää toista sisäänkäyntiä kotiin tullessaan, kuten takaovea, voi sovelluksella hälytyksen laittaa pois päältä valmiiksi. Joskus talven matkoilla rannalla voi mietityttää, kuinka oma koti on pärjännyt pakkasissa, ja mobiilisovelluksesta voi tarkastaa että kodin lämpötilat ovat kunnossa. Sovelluksesta näkee kodin lämpötilan lisäksi muita lokitietoja, esimerkiksi tiedot sähkökatkoksista ja että lapset ovat päässeet kotiin. Jos kotiin pyydetään vierailija vaikka kastelemaan kukkia, voi hälytykset laittaa pois päältä siksi ajaksi.

– Mobiilisovelluksen uudessa versiossa koodien ja tunnistimien hallinnointi helpottaa asiakkaidemme arkea. Asiakkaat voivat mitätöidä kadonneen tunnistimen helposti itse, eikä näissä tilanteissa tarvitse enää olla yhteydessä asiakaspalveluun, sanoo Niko Tuppurainen, Sector Alarmin tekninen tuki.

 

Kysy lisää jo tänään