« blogin etusivulle

Oma koti kullan kallis – siinä syy suojella

14.7.2017  /  Turvallinen koti, Asiakastarina, Murtosuojaus

Sector-Alarm-Mikkelin-asuntomessut-2017-kodin-turvajarjestelma.jpg

Kotona on kaikki, mikä on tärkeää: perheenjäsenet ja elämän varrella kertyneet esineet. Näiden lisäksi koti koostuu myös asioista, jotka eivät ole materiaa: muistoista ja turvallisuudentunteesta. Kaikki nämä ovat syitä, miksi yhä useammat hankkivat koteihinsa turvajärjestelmän.

Kodin turvaaminen hälytysjärjestelmällä on Sector Alarmin asiantuntijan, Antti Lahnajärven mukaan kaikesta huolimatta suhteellisen uutta.

 Monelle on tuntematonta, että palkataan ammattilaisia valmiuteen murtoja ja tulipaloja varten. Siksi useat hankkivat turvajärjestelmän vasta törmättyään uutisointiin omakotitalo- tai asuntopalosta, kun se ”mitä jos?” -ajatus tulee, Lahnajärvi kertoo.

Yllättävän usein ajatellaan, ettei kotoa löydy mitään pitkäkyntisiä kiinnostavaa. Kutsumattomat vieraat saattavat kuitenkin koluta läpi useita taloja saaliin perässä – eikä kotoa kadonnut materia niinkään harmita, sillä ne vakuutus korvaa. Pahinta on kadonnut turvallisuudentunne.

Turvajärjestelmän käyttöönottoon liittyykin usein helpotus: voi tuntea olevansa turvassa kotonaan, kun järjestelmä valvoo. Kotoa poissa ollessaan puolestaan tietää kaiken olevan siellä kunnossa. Puhelimeen ladattavasta sovelluksesta pystyy etähallinnoimaan järjestelmää ja tarkistamaan sen tilan.

Mikkelin asuntomessualueelle kotinsa rakentaneelle Seppälän perheelle nämä asiat olivat erittäin tärkeitä, kun he hankkivat Sector Alarm -turvajärjestelmän uuteen kotiinsa.

– Järjestelmä tuo tietynlaisen turvan. Kun on asunut taloyhtiössä tai kerrostalossa, jossa on naapurin tuki ja turva, tuo järjestelmä samankaltaista tunnetta, Seppälän perheen isä, Santeri kertoo. 

Kodin turvallisuudesta huolehtivat järjestelmät soveltuvat kaikenlaisiin taloihin, olipa koti sitten omakoti-, rivi- tai kerrostalossa. Kun järjestelmä on toiminnassa, voivat asukkaat olla huoletta ja jopa unohtaa sen olemassaolon.

– Muutaman ensimmäisen päivän käytön jälkeen asukkaat ovat niin tottuneita helppokäyttöiseen ja ympäristöön sopivaan turvajärjestelmään, että he voivat melkein unohtaa sen olemassaolon. Kotoa lähtiessä järjestelmän aktivointi ja kotiin palatessa siihen kuittaaminen käyvät alun totuttelun jälkeen luonnostaan, kertoo Lahnajärvi.

Nykyisten turvajärjestelmien kotia valvovat laitteet ovat pienikokoisia ja langattomia, eivätkä ne pistä silmään kodin sisustuksesta. Ulospäin järjestelmä näkyykin eniten turvapalvelun tarroituksen muodossa, ja usein jo pelkästään turvapalvelun tarroitukset riittävät pitämään vorot loitolla – heitä kun kiinnostavat helpot kohteet.

 

Lue lisää kodin hälytysjärjestelmästä