« blogin etusivulle

Matkaan! Hälytysjärjestelmä huolehtii, että koti pysyy kunnossa

7.6.2018  /  Turvallinen koti, Matkoilla

matkaan-blogi

Vietä vaikka koko loma reissun päällä. Kodin hälytysjärjestelmän ansiosta tiedät, että koti on sillä välin hyvässä turvassa. Jos jotain tapahtuu, Sector Alarmin hälytyskeskus on aina valmiudessa ja huolehtii avun paikalle.

Kun yksi suomalainen viettää suuren siivun lomistaan mökkeillen, toinen nauttii matkoista maailmalla ja kolmas kiertelee kotimaassa. Pitkien poissaolojen aikana moni miettii, miten koti pärjää ilman asukkaita – pitääkö kotona käydä tarkistamassa, että paikat pysyvät kunnossa ja ettei kodissa ole käynyt kutsumattomia vieraita?

- Ei välttämättä. Kodin hälytysjärjestelmä auttaa siinä, että asukkaat voivat viettää lomaa ilman huolta kodista. Jos kotona sattuu jotain odottamatonta, saat siitä tiedon ja hälytyskeskus auttaa selvittämään tilanteen, sanoo Sector Alarmin hälytyskeskuksen päällikkö Aleksi Äijö.

Naapuri voi nukkua, mutta hälytysjärjestelmä ei lepää lomallakaan

Naapuriapu on arvokas asia ja tärkeää, kun koti halutaan pitää asutun näköisenä lomamatkojen aikana. Postilaatikon tyhjennys, nurmikon leikkaus tai lumenluonti kertovat ei-toivotuille vieraille, ettei asuntoa ole jätetty vaille huolenpitoa.

- On hyvä muistaa, että naapurissakin nukutaan ja lomaillaan, käydään töissä ja harrastuksissa. Vaikka naapuri olisi kuinka tarkkana, kaikkia kodin riskitilanteita on aika mahdotonta huomata heti, kun vahinko sattuu, Aleksi Äijö sanoo.

Kodin hälytysjärjestelmä sen sijaan valvoo lakkaamatta, ei vain asuntomurtojen, vaan monien muidenkin vahinkojen varalta. Ja silloinkin, kun koko naapurusto on tyhjillään.

Kodin hälytysjärjestelmällä on myös ennaltaehkäisevä vaikutus.

- Kun asunnossa on hälytysjärjestelmä ja siitä kerrotaan tarroissa ja kylteissä asunnon ulkopuolella, ei murtautujan tule ainakaan ensimmäisenä mieleen yrittää kyseistä kohdetta, Äijö toteaa.

Helposti lisäsuojaa monien vahinkojen varalta

Murroilta ja tulipaloilta suojautuminen on yleisimpiä syitä hälytysjärjestelmän hankkimiseen. Järjestelmästä kannattaa kuitenkin ottaa täysi hyöty, sillä siihen on helposti saatavilla lisäosia, jotka suojaavat kotiasi esimerkiksi vesivahinkojen varalta. Mobiilisovelluksen avulla saat puhelimeesi tiedon myös, jos kotona on pidempi sähkökatko ja ilmoituksen, kun sähköt palautuvat.

- Aina välillä tulee tilanteita, että vaikka kukaan ei olekaan kotona käyttämässä tiskikonetta tai kääntämässä hanaa, vesivuoto saattaa yllättää. Silloin on erityisen hyvä, kun hälytysjärjestelmään yhdistetty vesi-ilmaisin valvoo ja hälyttää heti vuodon havaitessaan, Aleksi Äijö antaa esimerkin vahinkotilanteesta.

Lämpötilailmaisin puolestaan hälyttää, kun lämpötila ylittää tai alittaa siihen määrittelemäsi rajan. Se paljastaa esimerkiksi, jos pakastin on sulamassa, kylmäkellari lämpenee tai asuinhuoneessa viilenee liikaa.

Joku on aina auttamassa

Sector Alarmin hälytysjärjestelmä on yhdistetty omaan hälytyskeskukseen, jossa hälytyskeskustyöhön koulutetut turvallisuusalan ammattilaiset päivystävät kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Kun kodit tyhjenevät jouluna, juhannuksena ja lomilla, Sector Alarmin hälytyskeskuksessa töitä tehdään kuten aina.

- Päivästä ja kellonajasta riippumatta olemme valmiudessa ja huolehdimme tarvittavan avun paikalle, Aleksi Äijö vahvistaa.

- Asiakas voi olla kaukana kotoa, mutta saa tietää, mitä on tapahtunut sekä apua ja tukea tilanteeseen. Yhdessä sumplitaan asiakkaalle paras mahdollinen ratkaisu ongelmaan. Vaikka koti jää tyhjilleen, koti ja sen asukkaat eivät jää koskaan kokonaan yksin, Aleksi Äijö painottaa.

 Lue myös, miten mobiilisovellus pitää kodin käsissäsi matkoillakin

Tutustu kodin hälytysjärjestelmään