« blogin etusivulle

Mobiilisovelluksella koti on aina käden ulottuvilla

28.3.2018  /  Turvallinen koti, Mobiilisovellus, Matkoilla

mobiilisovellus-sector-alarm.png

Vaikka olisit kaukana kotoa, voit säätää kodin valaistusta, sammuttaa sähkölaitteet tai päästää remonttimiehet käymään. Sector Alarm -mobiilisovellus ja Omat sivut –verkkopalvelu pitävät kodin hälytysjärjestelmän hallussasi kaikkialla ja sinut ajan tasalla siitä, mitä kodissasi tapahtuu.

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kotia silloinkin, kun asukkaat ovat poissa kotoa. Monia oman kodin toimintoja voi myös hallita etänä, Omat sivut –verkkopalvelun ja puhelimeen ladattavan Sector Alarm –mobiilisovelluksen avulla.

Hallitse kodin sähkölaitteita

Kodin hälytysjärjestelmään kuuluva älypistorasia eli smart plug on kätevä tapa hallita kodin sähkölaitteita. Työpäivää tai matkatunnelmaa ei tarvitse pilata huolehtimalla, jäikö kahvinkeitin päälle tai silitysrauta seinään, jos laitteet on kytketty älypistorasioihin: Omilla sivuilla tai mobiilisovelluksella pistorasioiden virran saa katkaistua, vaikka koti olisi jo kaukana. Älypistorasioiden avulla voi myös luoda elämisen merkkejä asuntoon.

- Omilla sivuilla voi tehdä ajastuksen, että valaistukseen liitetyt älypistorasiat menevät tiettyyn aikaan päälle. Esimerkiksi niin, että jalkalamppu syttyy aamulla tiettyyn aikaan, sammuu jonkin ajan kuluttua ja syttyy taas toiseen aikaan. Sillä luodaan vaikutelma, että asukas onkin kotona, herää aamulla ja tulee illansuussa töistä kotiin, Niko Tuppurainen kuvailee.

Ajastuksia voi luoda useampaankin älypistorasiaan, niin että valaistus vaihtelee eri huoneissa tai että älypistorasiaan liitetty radio kytkeytyy päälle haluttuun aikaan.

Tilapäinen koodi talonvahdeille

- Omilla sivuilla ja mobiilisovelluksessa voi kytkeä hälytysjärjestelmän pois päältä ja uudestaan päälle, jos asuntoon pitää päästää vaikkapa huoltomies tai remontintekijä silloin kun itse on poissa. Joskus on helpompaa käyttää tilapäistä tunnuslukua eli antaa esimerkiksi kukkien kastelijalle väliaikainen koodi, jolla hän laittaa itse hälytysjärjestelmän päälle ja pois, kertoo Sector Alarmin tekninen asiantuntija Niko Tuppurainen.

Tilapäiset käyttäjät eivät voi käydä kotonasi huomaamatta, sillä saat puhelimeesi ilmoituksen, kun joku kytkee hälytysjärjestelmän pois tai päälle. Tilapäinen tunnusluku on voimassa 24 tuntia, mutta sen voi poistaa milloin tahansa käytöstä.

Mitä jos kotona on sähkökatko?

Sähkökatkot voivat tuoda kotiin ikäviä yllätyksiä, mutta kodin hälytysjärjestelmä kertoo sinulle myös niistä.

- Hälytysjärjestelmä lähettää ilmoituksen Omien sivujen ja mobiilisovelluksen kautta, jos kotona tulee yli 10 minuutin sähkökatko ja ilmoittaa myös, kun sähköt jälleen palautuvat. Jos sähkökatko pitkittyy, lähettää järjestelmä automaattisesti hälytyksen, kertoo Niko Tuppurainen.

Kodin hälytysjärjestelmä toimii akun varassa 30 tuntia, joten järjestelmä toimii ja suojaa kotia, vaikka sähköt olisivat poikki.

Suojaa monilta vahingoilta

Palo- ja murtosuojauksen lisäksi hälytysjärjestelmään voi liittää esimerkiksi lämpötilan muutoksista tai vesivuodoista hälyttäviä ilmaisimia, ja voit luottaa että koti on kunnossa pidemmänkin poissaolon aikana.

- Tärkeintä on tietenkin se, että koti on turvattu matkankin aikana ja saat tiedon kaikesta, mitä kotona tapahtuu, Tuppurainen toteaa.

Lue lisää älykkäistä ratkaisuista!