« blogin etusivulle

Näin käytät puhelinta ja tietokonetta paloturvallisemmin – lue helpot vinkit

2.1.2018  /  Turvallinen koti, Paloturvallisuus

sahkolaitteet-paloturvallisuus.png

Puhelin ja tietokone ovat monessa kodissa kaikkein ahkerimmin käytettävät kodin elektroniikkalaitteet. Näillä yksinkertaisilla keinoilla käytät niitä turvallisemmin ja pienennät sähköpalon riskiä.

Nosta tietokone pöydälle

Tuttu tilanne: istut tietokone sylissä sohvannurkassa ja lasket sen sitten viereesi pehmeälle sohvalle. Kun tietokone on pehmeällä alustalla, sen tuuletusaukot jäävät helposti peittoon, jolloin kone kuumenee ja sähköpalon riski kasvaa. Ota siis tavaksi nostaa läppäri pöydän päälle tai muulle kovalle alustalle, jossa se pääsee jäähtymään.

Puhelin pois tyynyn alta

Älä päästä puhelinta eksymään tyynyn alle tai peiton uumeniin, sillä se voi kuumentua liikaa. Etenkin latauksessa oleva laite kannattaa pitää kovalla alustalla, jossa ilma pääsee kiertämään. Moni lataa puhelimen ja tietokoneen yön aikana, mutta suosittelemme, että lataat laitteet jo ennen nukkumaanmenoa ja irrotat laturin pistorasiasta, kun akku on täynnä.

Viallinen laite on paloriski

Paloturvallisuuden vuoksi on tärkeää huolehtia myös, että tietokoneen tai puhelimen akku ja laturi ovat kunnossa. Jos esimerkiksi akku kuumenee merkittävästi, lataus ei tunnu onnistuvan tai huomaat laturin johdossa vaurioita, vie laite huoltoon tai vaihda laturi uuteen.

Lue lisää vinkkejä kodin paloturvallisuuteen